Sportdieet

Het sportdieet is een dieet wat steeds vaker wordt gevolgd. Bij het sportdieet wordt er gebruik gemaakt van enkele extra supplementen. Mede om het lichaam te versterken en/of sneller te laten herstellen. Het sportdieet is in principe niet een dieet wat gebruikt wordt om af te vallen maar een dieet om sporters te begeleiden. Graag vertellen we over het sportdieet en welke voedingsmiddelen goed zijn om te gebruiken als sporter.

Sportdieet

Het sportdieet heeft een zeer precies schema wat goed moet worden gevolgd. Bij een kleine afwijking kan het resultaat al snel veranderen op een negatieve manier. Voor sporters is het nog belangrijker om genoeg calorieën binnen te krijgen want anders zal u niet genoeg energie hebben om een goede training af te werken. Dit maakt het sportdieet ook vrij makkelijk te volgen het is namelijk meer een kwestie van de juiste voedingsmiddelen kiezen dan het verminderen van de porties en het volgen van een streng dieet. Er zijn veel verschillende sportdiëten maar over het algemeen bestaat het sportdieet uit minstens drie tot wel zes maaltijden per dag. Veel maaltijden betekent namelijk een snellere metabolisme (stofwisseling). Een snellere stofwisseling betekent weer meer verbranden en dat zonder extra te bewegen. Belangrijk bij het sportdieet is dus het in gang brengen en versnellen van de stofwisseling door veel maaltijden met kleine porties op een dag. Stap twee is het juiste voedsel.

Diner pastadieet

Zoals gezegd is het juiste voedsel in het sportdieet belangrijk. Er wordt in bijna elk sportdieet gebruik gemaakt van vis omdat dit eiwitrijk voedsel is. Ook kip is populair in het sportdieet. Het is niet toegestaan om suiker te nemen in de koffie of thee en in andere maaltijden wordt suiker geminimaliseerd. Tevens gebruiken de verschillende sportdiëten extra supplementen. Supplementen zijn een goede aanvulling op de dagelijkse voedingsstoffen. Supplementen zoals eiwitten kunnen met een enkele shake meer eiwitten binnenbrengen dan een gezonde voeding over een gehele dag kan. Het verschilt natuurlijk per sportdieet en per doel van elke sporter welke supplementen worden toegevoegd. Een belangrijke vraag is dan of wordt gekozen voor kracht- of duursport. Belangrijker dan in elk ander dieet is het voldoende drinken. Dit betekend in het sportdieet dat er zeker 2 liter maar beter nog 2,5 liter wordt gedronken. Dit kan bestaan uit water, shakes maar ook af een toe een kop thee of koffie is mogelijk. Belangrijk is het om dit echt aan te houden want als er veel wordt gesport wordt er ook veel gezweet en dus moet het vochtniveau in uw lichaam op peil worden gehouden. Er zijn zoals gezegd vele soorten sportdiëten en hopelijk is duidelijk wat enkele algemene punten van sportdiëten zijn.

1 gedachte over “Sportdieet

  1. Waar staan de dieet schema’s voor sportdieet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *