Pastadieet

Pastadieet
Pasta is een gerecht wat veel mensen erg lekker vinden en het is dus ook mogelijk om een pastadieet te volgen. Lees hier meer over het pastadieet. Pasta is niet alleen lekker maar ook erg gezond en in het pastadieet is er ruimte om ook te sporten waardoor er meteen kan worden gewerkt aan de conditie. In pasta bevinden zich minder calorieën dan de meeste mensen denken waardoor pasta dus geschikt is om mee te diëten. Dieten op deze manier wordt steeds populairder. Graag vertellen we in dit artikel meer over de uitvoering van het pastadieet.

Volgen pastadieet

Het pastadieet werkt iets anders dan wat je misschien van de meeste diëten zou verwachten. De pasta wordt namelijk niet gegeten bij het diner maar als lunch. Daarnaast is het tijdens het pastadieet ook de bedoeling dat er een ontbijt wordt gegeten en er is ruimte voor een gezond tussendoortje in de vorm van fruit. Het pastadieet heeft een lengte van zeven dagen, echter kan deze worden verlengd naar tien dagen als er ruimte is in uw fysieke en mentale gesteldheid om dit vol te houden dan is het zeker een goede optie. Langer dan tien dagen het pastadieet volgen raden wij niet aan.

Ontbijt pastadieet

Het ontbijt van het pastadieet is licht en bestaat uit afwisselend een fruitsalade of een licht ontbijt van boterhammen, kwark of knäckebröd. Dit betekend dus een gezond en tevens licht ontbijt wat een goed begin is om af te vallen. Daar komt bij dat u een goede bodem legt voor de rest van de dag.

Lunch pastadieet

De lunch van het pastadieet bestaat zoals al gemeld uit pasta. Er wordt elke dag een lunch gemaakt van 70 gram pasta, spaghetti, macaroni, tortellini. Er is dus genoeg variatie waardoor het pastadieet niet saai wordt. Elke dag staat er ook een andere saus op het menu waardoor het ook geen saaie lunch wordt. Denk hierbij aan een roomsaus of pittige pasta saus. Deze sauzen zijn smakelijk doch gezond. Er mag steeds 70 gram gebruikt worden waardoor er niet teveel calorieën binnenkomen.

Diner pastadieet

Tussen de lunch en het diner is er ruimte voor een gezond tussendoortje wat bestaat uit elke dag een ander stuk fruit. Dan is het nu tijd om over het diner te praten. Het diner van het pastadieet is ook goed gevarieerd. Er is sprake van een (klein) stukje vlees met afwisselend een toevoeging van groente/ei/sla en zo zijn er natuurlijk nog wat ingrediënten. Het pastadieet heeft een uitgewerkt plan waardoor er niet zelf een dieet hoeft worden samengesteld. Het is van belang dit pastadieet goed te volgen zodat er niet teveel of te weinig binnenkomt. Zoals eerder al gezegd is er ruimte om ook te sporten tijdens het pastadieet. Fanatiek sporten tijdens een dieet is nooit wenselijk maar beweging is altijd goed, doe dit dan ook zeker tijdens dit leuke en gezonde pastadieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *