Geplaatst op Geef een reactie

Boerenkool smoothie maken

Een boerenkool smoothie maken? Ben jij op zoek naar boerenkool smoothie recepten? Dan ben jij erg goed bezig! Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan snel verder! Smoothies zijn erg gezond en het is erg goed dat je naar een boerenkool smoothie opzoek bent. In principe kun je alles in een smoothie doen; het is jouw smoothie. Maar om te beginnen en om je smoothie zo gezond mogelijk te houden zou ik uitgaan van 1/3 groente en 2/3 fruit. Als je eenmaal wat meer ervaring hebt, kun je gaan variëren en ook nog is noten of zaden aan je smoothie toevoegen voor gezonde vetten.

Boerenkool smoothie
Waarom boerenkool in een smoothie? Omdat boerenkool hartstikke gezond is! De meeste Nederlanders krijgen te weinig bladgroente binnen en dit is een manier om die achterstand in te halen. In 100 gram boerenkool zit 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium, 180% vitamine A en 200% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C! Vitamine C is super goed voor je weerstand! Daarnaast is het ook nog is lekkerder dan gewoon boerenkool eten. Met een boerenkool smoothie heb je helemaal niet het idee dat je boerenkool aan het eten bent.

Basis recept
Dit is het basis recept. Als je deze aanhoudt als richtlijn gaat het goed.

– 200 ml water,
– één banaan zonder schil,
– een handje boerenkool of 4 diepvries blokjes boerenkool.

Meer variaties
Nu je het basis recept hebt, kun je gaan variëren. Neem bijvoorbeeld eens yoghurt i.p.v. water of gooi er noten en zaden in of bessen. Gebruik soja of amandel melk. Ook kokosolie wordt in de smoothie gedaan. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ieder zijn smaak is anders dus je zult het moeten gaan proberen. Alleen dan kom je erachter wat jij lekker vindt en wat bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *