Geplaatst op Geef een reactie

Koolhydraatarm dieet

Waarom kiezen veel mensen voor afvallen met een koolhydraatarm dieet?
Diëten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt puntendiëten, diëten gericht op voeding en diëten gericht op beweging of een mooie combinatie daarvan. Een populair dieet op dit moment is echter een koolhydraatarm dieet. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met een koolhydraatarm dieet af te vallen. In dit artikel vertel ik je wat een koolhydraatarm dieet is, hoe een koolhydraatarm dieet werkt en waarom veel mensen daar mee af willen vallen.

Wat is een koolhydraatarm dieet?
Een koolhydraatarm dieet doet wat het zegt: het zorgt ervoor dat je weinig tot geen koolhydraten binnenkrijgt. Daardoor val je sneller af.

Koolhydraten vormen samen met vetten en eiwitten de dagelijkse calorieën die een man en vrouw binnen moeten krijgen om te kunnen functioneren. Echter, overtollige calorieën (en dan met name koolhydraten en vetten) worden opgeslagen als reserves. Ze vormen vet op je lichaam. Je lichaam doet dit, omdat het ze niet kwijt kan en wil bewaren voor wanneer je ineens meer energie nodig hebt.

Koolhydraten hebben de eigenschap om snel in vet omgezet te worden. Zeker als je de zogenaamde trage koolhydraten nuttigt (die veel in snacks en junkfood, sapjes en alcoholische drank zitten), worden die razendsnel omgezet tot insuline (suikers) en uiteindelijk opgeslagen tot vet.

Een koolhydraatarm dieet is erop gericht om minder koolhydraten te eten en te drinken. Je eet dus koolhydraatarme recepten en drinkt veel koolhydraatarme drankjes binnen dit dieet. Het resultaat is dat je enkele kilo’s per week kan verliezen.

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet?
Je kan bij dit dieet gewoon een dieetschema aanhouden of een weekmenu volgen. Daarin staat dan precies beschreven welke gerechten je voor je ontbijt, de lunch en het diner mag nuttigen. Ook worden er suggesties gegeven voor tussendoortjes en snacks.

Een koolhydraatarm dieet is vooral gebaseerd op recepten. Je vervangt koolhydraatrijke producten voor producten met weinig koolhydraten. Daarbij zal je merken dat je ook veel minder suiker gaat eten, omdat in suikers heel veel koolhydraten zitten.

Je houdt het dieet een tijdje vol en zal merken dat je veel effect boekt. Het doel is om een koolhydraatarm dieet de rest van je leven te volgen, zodat je niet in oude slechte gewoontes vervalt. Maar na een poosje kun je zelf wel de balans opmaken om af en toe meer koolhydraten te eten. Het is dus niet zo dat je nooit meer iets ongezonds mag eten.

Waarom vallen zoveel mensen met een koolhydraatarm dieet af?
Het koolhydraatarme dieet is om meerdere redenen erg populair onder mensen die af willen vallen. Ik som graag een paar voordelen voor je op, zodat je begrijpt waarom zoveel mensen voor dit dieet hebben gekozen:

Het dieet is makkelijk te volgen. Je hoeft er niet ingewikkeld voor te doen. Koolhydraatarme ingrediënten kun je kopen in de supermarkt. Tussendoortjes kun je zelf maken of gewoon kopen. De Atkins-lijn (een koolhydraatarm dieet) verkoopt tal van snacks en producten die je ook kan eten als je het Atkins-dieet niet volgt, maar gewoon een koolhydraatarm dieet.
Het dieet leidt tot snel resultaat. Al binnen een week zie je verschil.
Door minder koolhydraten te eten voel je je gelukkiger. Het is dus eenvoudig om vol te houden.
Wie niet van bewegen houdt heeft voldoende aan de gerechten en recepten die worden aangereikt binnen een koolhydraatarm dieet. Beweging is niet noodzakelijk (al helpt bewegen wel aanzienlijk om nog meer gewicht te verliezen!).
Het koolhydraatarm dieet is gratis. Dat wil zeggen: je hoeft er geen pakket voor aan te schaffen om te kunnen starten, je hoeft er geen boek voor te kopen. Alle informatie vind je online en kun je op maat gebruiken.

Conclusie
Steeds meer mensen kiezen ervoor om af te vallen met een koolhydraatarm dieet. En dat is maar goed ook, want een koolhydraatarm dieet leidt tot snel resultaat en is gezond. Je zal snel effect merken binnen het dieet, kan lekker blijven eten en het dieet is makkelijk vol te houden. Door de hoeveelheid koolhydraten te beperken wordt de balans in je caloriebehoefte anders verdeeld, wat leidt tot positieve resultaten in jouw gewicht. Het Diabetesfonds is ook een groot voorstander van koolhydraatarme diëten, omdat het de kans op suikerziekte en diabetes vermindert. Je eet tenslotte veel minder suikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *