Afvallen

Afvallen/diëten op gezonde wijze is prima mogelijk. Wilt u gezond afvallen zoek dan het dieet welke het beste bij u past. Afvallen hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Zoek en vindt het dieet welke u het meest aanspreekt. Uiteraard dient u zich wel aan het betreffende regels van het dieet te houden. Gewicht verliezen op een gezonde manier is prima mogelijk maar wijk zo min mogelijk af van het programma. De basisregels zijn in principe eenvoudig; gezond leven, sporten, gevarieerd eten en drinken, vaste tijden voor maaltijden.

Afvallen op verschillende manieren

Afvallen met diabetes
Afvallen na zwangerschap
Afvallen met hardlopen
Afvallen met shakes
Afvallen met sporten
Afvallen zonder dieet
Afvallen buik
Afvallen benen

Water

Puur, vers water is onontbeerlijk voor uw gezondheid en uiterlijk; het houdt de huid glas en jeugdig. Maar nog belangrijker is dat het net als zuurstof noodzakelijk is om in leven te blijven. We moeten acht tot tien glazen water per dag drinken (ca. 2 liter) om voldoende vocht binnen te krijgen. Dit is de minimumhoeveelheid die wordt aanbevolen, gezien het feit dat een gezonde volwassene ca. 2,5 liter vocht per dag verliest. U heeft echter meer nodig bij ziekte of koorts, als u sport en als u zwanger bent of borstvoeding geeft. De totale benodigde hoeveelheid water hangt af van uw persoonlijke levensstijl, maar de gouden regel is dat u een liter water moet drinken voor elke duizend calorieën die u verbrandt. Bedenk dat u continu calorieën verbrandt, zelfs als u rust, en hoe meer spierweefsel u heeft, hoe meer calorieën u verbruikt. Ons lichaam bestaat voor 70-75 procent uit water. Het speelt een essentiële rol bij het regelen van de lichaamstemperatuur, het oplossen van vaste stoffen en het transport van voedingsstoffen door het lichaam. Water zorgt voor de afvoer van gifstoffen via de huid en nieren en zuivert het lichaam vanbinnen en vanbuiten. Als u niet genoeg water drinkt, kan uw gezondheid daaronder lijden: een tekort aan energie, spijsverteringsproblemen, vezels in uw voeding die niet meer in staat zijn om gifstoffen uit uw lichaam af te voeren of een trage lever- en nierfunctie. Als uw lichaam vocht vasthoudt en zwelt (voor de menstruatie of anderszins), zult u merken dat hoe meer water u drinkt, hoe effectiever uw lichaam overtollig vocht uit uw systeem afvoert. Dit komt doordat water de concentratie van natrium in het lichaam, dat vocht vasthoudt, verlaagt.
Misschien denkt u dat u het vanzelf merkt als u uitgedroogd raakt, omdat u dan dorst krijgt. Maar tegen de tijd dat uw hersenen het signaal afgeven dat u moet drinken, heeft u waarschijnlijk al een flinke hoeveelheid lichaamsvocht verloren. Daarom is het beter om niet te wachten tot u dorst krijgt, maar te letten op de klassieke symptomen van vochtverlies, zodat u het vochtgehalte weer op peil kunt brengen voordat de situatie ernstig wordt. Symptomen zijn donkere, sterk ruikende urine, constipatie, spierkramp, hoofdpijn, een droge mond, een beslagen tong of slechte adem, lusteloosheid en concentratieproblemen, duizeligheid, vermoeidheid en prikkelbaarheid. (Veel van deze symptomen kunnen natuurlijk ook duiden op een ziekte; raadpleeg dan ook een dokter als de verschijnselen aanhouden.) Water is de beste dorstlesser. Wees een druif en geen krent!

Drink meer water

De drie basisprincipes zijn; vernieuw, verfris uzelf en drink water. De vochtbalans/vochtgehalte op peil brengen doe je door elke dag te beginnen met een glas warm water met een schijfje citroen. Dit zuivert uw lichaam en verwijdert gifstoffen uit uw lever. Wanneer u niet gewend bent grote hoeveelheden water te drinken probeer dan elk uur een beetje water te drinken. Drink voordat u honger heeft en van plan met om te gaan eten eerst een of twee glazen water. Uitdroging wordt wel eens verward met het gevoel van trek. Stimuleer uzelf meer water te drinken door altijd een glas water op uw bureau te zetten of een flesje water bij u te dragen wanneer u in de auto zit of dergelijke. Drinken tijdens lichaamsoefeningen is ook erg belangrijk. Het water zal uw stofwisseling bevorderen zodat vet verbrand wordt en het glycogeen (energie) van de spieren behouden blijft. Drink in een heet klimaat altijd extra water. Omdat u veel transpireert in warmere landen. Indien u last heeft van verkoudheid, griep, koorts, braken of diarree, verliest uw lichaam sneller vocht dan normaal en kunt u uitdrogen. Zorg ervoor dat u het extra vochtverlies compenseert door meet water te drinken.

Gezond afvallen

Wilt u gewicht verliezen en gezond afvallen? Dat kan als uzelf 100% achter het dieet staat welke u gaan volgen. Diëten als; Brooddieet, Blijf Fit dieet, Cambridge dieet, Dreamline dieet, Eierdieet, Fruitdieet, Kwarkdieet, Libelle dieet, Modifast dieet, Pastadieet, Proteïne dieet, Sonja Bakker dieet, Sportdieet, Tien dagen dieet, Vegetarisch dieet, Vetvrij dieet, EGA dieet, Cookie dieet, Slimfast dieet, Weightcaps dieet, Weight Watchers. Voor deze diëten ga naar de dietenlijst. Afvallen is prima mogelijk met deze diëten.

1 gedachte over “Afvallen

  1. Hallo, ik ben een meisje van 18 en ben 160 cm groot maar weeg liefst 80 kilo ik schrok enorm maar ben wel 8 maand gestopt met roken nu heb ik de laatste maanden enorm veel last gehad van stress en dat heeft een grote rol gespeeld nu vraag ik me af wat ik best doe van dieet ik wil sporten en gezond eten en noem maar op maar hoe kan ik dit het beste doen? Hebben jullie tips voor me?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *