Afvallen door sport

Afvallen door sport is een van de meest voorkomende manier om snel wat overtollige vetten kwijt te raken na de feestdagen, voor de zomer of gewoon om je lekkerder te voelen. Naast het feit dat afvallen door sport ontzettend effectief is, vinden veel mensen het ook leuk om bezig te zijn met sporten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeling door het bos op een late zomeravond, een rondje joggen door het park in de vroege ochtend of een mooie tocht fietsen om je provincie en omgeving eens beter te leren kennen. Ideaal, om snel af te vallen! Daarnaast ontdek je wellicht geheel nieuwe talenten van jezelf.

Toch is afvallen door sport meer dan alleen een rondje rennen of wandelen! Allereerst is het aanbod aan sporten enorm, je kunt gezellig samen met vrienden gaan tennissen of roeien bijvoorbeeld, maar ook in je eentje gaan wielrennen. Maak je voor jezelf eerst de keuze of je een teamsport of juist een individuele sport wilt gebruiken om af te vallen. Over het algemeen is voetbal de sport waarbij men de meeste calorieën verbruikt door de korte intervalletjes die je steeds moet trekken. Des te meer calorieën je verbruikt, des te nuttiger het afvallen door sport ook werkt. Naast voetbal is ook joggen/rennen een populaire manier om snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Het leuke is daarbij, dat je met joggen enorm kunt variëren. Zo kun je alleen gaan of gezellig samen met een groepje, je kunt een lange afstand lopen, maar ook korte intervallen!

Naast bovenstaande onderdelen kan ook krachttraining helpen bij het afvallen door sport. Over het algemeen geldt namelijk, dat spiermassa meer energie verbruikt dan de vetmassa die zich onder je buik verschuild. Des te meer spiermassa je hebt, des te meer energie je ook zult verbruiken in een rustperiode. Zo hoef je dus niet eens te bewegen, om wel de kilo’s te verliezen! Vooral de sportschool is een populaire plek om krachttraining te gebruiken bij het afvallen door sport. Toch kun je krachttrainingen ook prima thuis afwerken, zeker voor de buik- en rugspieren. Wanneer je ook je armen wilt trainen, kun je losse apparaten kopen in vrijwel iedere sportzaak. Let er wel op, dat je oefeningen goed uitvoert. Je wilt immers niet alleen afvallen door sport, je wilt ook gezonder en sterker worden!

Een laatste onderdeel is het slapen en je voeding bij afvallen door sport. Je lichaam moet immers wel goed kunnen blijven functioneren en volledig herstellen van een training. Slaap is hierbij een essentieel onderdeel, omdat je lichaam in die periode je kapotte spierweefsel kan herstellen en versterken. Naast slaap is ook voeding belangrijk, je lichaam heeft immers weer energie nodig om ook de rest van de dag door te komen. Hier schuilt direct het gevaar, om optimaal af te vallen door sport, dien je Snickers, marsen of andere snacks te laten liggen! Neem voortaan een banaan, appel of bijvoorbeeld een lekkere gezonde smoothie. Het is lekkerder en gezonder! Win-win situatie dus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *