Afvallen buik

Vaak als er sprake is van overgewicht dan is er sprake van overgewicht in het buik gebied. Afvallen buik is prima mogelijk met specifieke buiktrainingen. Het is geheel natuurlijk om op deze plek als eerste vet op te slaan, maar het is wel vervelend om een buik te hebben waar veel vet zich ophoopt. Mannen beroepen zich vaak op de zogenoemde bierbuik. Veel mensen die overgewicht hebben willen zich dan ook graag richten op het gebied rondom de buik. Maar hoe kan gewicht worden verloren op en rond de buik?

Van ronde buik naar platte buik

Overgewicht is gevaarlijk voor de gezondheid en het is ook vaak iets wat het zelfvertrouwen van vele mensen flink kan schaden. Vooral zichtbaar overgewicht is in vele opzichten erg onprettig. De buik is hier het bekendste voorbeeld van. De vraag is dus, hoe wordt een ronde buik weer een platte buik? Er zijn twee mogelijkheden om af te vallen rondom de buik. Ten eerste is het noodzakelijk om (meer) te gaan sporten. Het is belangrijk om een sport te kiezen waarbij de buikspieren het flink te verduren krijgen, denk hierbij aan hardlopen en aan andere sporten. Concentreer u niet enkel op uw buik want een goede balans voor uw gehele lichaam is noodzakelijk. Ook is het aan te raden om na een periode van afvallen te gaan beginnen met buikspieroefeningen. Dit is echter lastig als er nog veel buikvet is. Begin eerst met afvallen door een dieet op te zoeken welke bij u past en start pas na enige tijd met buikspieroefeningen. Buikspieroefeningen zorgen ervoor dat de spieren in de buik worden geactiveerd wat ook overtollig huid en andere problemen kan tegen gaan tijdens het afvallen. En om echt een platte buik te krijgen zijn buikspieroefeningen noodzakelijk. Verwacht niet dat u na enkele weken als een beschikt over een het zogenoemde sixpack. Echt snel buikvet kwijtraken is ook mogelijk door gebruik te maken van fatburners. De naam zegt het al, hiermee wordt door het lichaam heel snel vet verbrand. Deze kunnen echter wel heftig zijn in gebruik en zijn daardoor niet voor iedereen geschikt, het is echter wel de moeite waard om eens te proberen. De meest gebruikte fatburner komt voor in pilvorm. De fatburner pillen staan bekend als voedingssupplementen. Verder kunt u fatburners krijgen in poedervorm, druppels, vloeibaar en capsules.

Verlies buikvet met dieet

Belangrijk naast het sporten is het dieet zelf. Belangrijk is om niet persé weinig te gaan eten maar om het juiste voedsel te eten. Ook drinken is van groot belang, bier is een van de grootste boosdoeners die voor buikvet zorgt. Alleen al het niet meer drinken van alcohol en dranken met veel suikers kan een groot verschil maken en zal buikvet aanzienlijk verminderen. Aan te raden is om vooral veel water te drinken. Koffie en thee zijn op zich ook prima maar probeer te minderen als u dagelijks meer als 5 koppen koffie en/of thee drinkt. Drink ook goed tijdens het sporten aangezien juist op deze momenten veel vocht wordt verloren. Volg de beschreven tips op en uw buik zal zeker platter worden en ook op andere plaatsen in uw lichaam zult u afvallen. Spoel uw motor (lichaam) goed door met water, sport en eet gevarieerd!

2 gedachten over “Afvallen buik

  1. Ik eet 1,5 liter halfvolle yoghurt met een beetje siroop en bambix. Is dit een goed manier om af te vallen? Ik ben 1.82 meter lang, vrouw en weeg 88 kilo.

  2. Aanvulling, daarnaast doe ik dagelijks buikspieroefeningen en oefeningen voor bovenbenen en hamstrings. Is dit afdoende met het genoemde dieet om af te vallen? Ik snoep niet en drink ongeveer 6 a 8 koppen koffie met zoetjes en opgeklopte, halfvolle melk. Ik hoop spoedig van u te horen, met vriendelijke groet, Marjet Harten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *